Catawiki Norman Foster – Tecno – Bureau – Nomos

1,500.00

Dit is een veiling van Catawiki, klik op de onderstaande knop om mee te bieden op Catawiki.nl.

Aanbieding bekijken

Artikelnummer: 66247597 Categorieën: , ,

Beschrijving

Dit is een veiling van Catawiki.nl, de website waar terecht kan voor unieke en bijzondere veilingen. Naast dagaanbiedingen, zijn veilingen ook een manier om wat voordeel te pakken. Houd jij van bijzondere objecten? Dan is het zeker de moeite waard om de veilingen van catawiki in de gaten te houden.

Einde veiling: 2023-02-07 21:01:00+00:00  Huidig bod: 1500

Nomos is een Bestseller-product van het merk Tecno, ontworpen door Norman Foster, winnaar van de prestigieuze Compasso d’Oro in 1987.
Een project dat de manier van denken over het tafelobject voor altijd heeft veranderd, Nomos is een pionier van alle gedeelde structuursystemen en een erkend icoon van industrieel ontwerp.
Het basisidee is simpel: een blad rust op een structuur met een centrale ruggengraat, 2 zijdelingse steunarmen en 4 schuine steelpoten, analoog aan de structuur van de ruggengraat en ribben van het menselijk lichaam. Daarom ontworpen als een solide skelet met een zoömorfische esthetiek, maakt het droge constructie mogelijk van een breed scala aan composities die kunnen worden aangepast aan meerdere soorten gebruik, van individuele werkstations tot grote vergadertafels, via de meest actuele oplossingen voor het delen van bureaus.

Het aangeboden kavel in deze veiling bestaat uit een functioneel en elegant bureau met schiereiland compleet met ladekast. Het blad is van dik zwart laminaat en de ladekast is altijd zwart van metaal. De verchroomde tafelpoten en de ondersteunende structuur zijn het element dat de Nomos-serie het meest onderscheidt.
Omdat het een modulair systeem is, kan het bureau natuurlijk in verschillende combinaties worden samengesteld. Met of zonder schiereiland dat met een bajonetsysteem in de tafel past. Met ladekast gemonteerd op een bureau of op een schiereiland etc etc….
Het is aan jou om de beste oplossing te bestuderen om je aan te passen aan je studie.
Het bureau is in uitstekende staat van gebruik met lichte gebruikssporen. Lades en lade stelvoetjes zijn in perfecte staat.

Maximale totale afmetingen in cm:
Hoogte 73 – Lengte 160 – Diepte 180
Afmetingen tafel:
Hoogte 73 -Lengte 160- Diepte 79

“Design Radicale” omvat transportverzekering voor Italië / Europa in de aangegeven verzendkosten.
Voor verzending “rest van de wereld” zijn de kosten indicatief. Afhankelijk van de bestemming stellen we na afloop van de veiling een offerte op.

Norman Foster werd in 1935 in Manchester geboren in een arbeidersgezin. Hij verliet de school op 16-jarige leeftijd en ging werken in de Treasury Offices van de Manchester City Council. Na militaire dienst bij de Royal Air Force schreef hij zich in aan de School of Architecture and Urban Planning van de Universiteit van Manchester en studeerde af in 1961. Hij vervolgde zijn studie aan de Yale University in de Verenigde Staten. Terug in Engeland richtte Foster in 1965 een studio op, Team 4, met Richard en Sue Rogers en zijn vrouw Wendy. In 1967 verliet Rogers Team 4 om samen te werken met Renzo Piano, en Foster en zijn vrouw richtten Foster Associates op, nu bekend als Foster + Partners. Tussen 1971 en 1983 werkte hij samen met Buckminster Fuller aan verschillende projecten, waarmee hij zich internationaal vestigde.
Foster’s vroege projecten worden gekenmerkt door een uitgesproken hightech stijl en focussen op technologische en structurele aspecten, maar later worden de lijnen van zijn gebouwen wat verzacht en drukken zijn projecten een meer conventionele architectuur uit. In 1987 ontving Foster (met de studio Foster + Partners) de meest prestigieuze onderscheiding in verband met industrieel ontwerp: de Compasso d’Oro Award voor het Nomos-systeem van tafels en bureaus voor op kantoor, gecreëerd voor het Italiaanse bedrijf TECNO. In 1999 ontving hij de prestigieuze Pritzker Prize.
In 2013 stond Foster + Partners, met 647 architecten in dienst en inkomsten tussen de 200 en 209 miljoen dollar, op de 10e plaats in de lijst van de grootste architectenbureaus ter wereld volgens het BD Insurance Bureau[1].
Foster and Partners heeft kantoren in steden over de hele wereld en meer dan 700 medewerkers.

#exclusivenoreserve

Chat openen
1
💬 Hoi, kan ik jou helpen zoeken?
Hallo 👋
Kan ik jou helpen met het vinden van een aanbieding? Vertel mij welke aanbieding jij zoekt en ik ga voor jou zoeken. Ik ga mijn best doen zo snel mogelijk te reageren. Hulp vragen na 22.00 uur worden sowieso de volgende dag beantwoord.