Selecteer een pagina

Catawiki jules vissers – Wandtapijt – Ciao! variante 1 (di una serie di 6 arazzi)

450.00

Dit is een veiling van Catawiki, klik op de onderstaande knop om mee te bieden op Catawiki.nl.

Aanbieding bekijken

Artikelnummer: 61688537 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Dit is een veiling van Catawiki.nl, de website waar terecht kan voor unieke en bijzondere veilingen. Naast dagaanbiedingen, zijn veilingen ook een manier om wat voordeel te pakken.

Einde veiling: 2022-09-25 20:59:30+00:00  Huidig bod: 1

Jules Vissers – een Nederlandse kunstenaar in Italië – vertaalt de eeuwenoude traditie van het bekleden van muren met textielkunst naar hedendaags werk. Voor zijn tactiele werken laat de kunstenaar zich inspireren door de natuur, klassieke kunst, architectuur en het land waar hij al tientallen jaren met veel plezier woont.
Hij behaalde een Master in Art Textiles aan de Academie voor Schone Kunsten in Florence en leerde met de hand werken in de beste winkels. Voor zijn werken gebruikt hij lokale garens van de hoogste kwaliteit, voornamelijk uit voorraden van kleine hoeveelheden en gerecyclede garens. In januari 2020 richtte hij het Taftique-atelier op in het historische centrum van Florence. Hier maakt hij wandtapijten in een stijl tussen abstract en figuratief.

Het ontwerp voor de ‘Hallo!’ laat zich inspireren door het kubisme en de vereenvoudiging van menselijke vormen die kenmerkend zijn voor deze artistieke beweging. De kleuren zijn bewust sterk, vrolijk en contrasterend. Het woord ‘ciao’ in het Italiaans wordt zowel gebruikt als een begroeting wanneer je een persoon ontmoet en wanneer je hem groet als afscheid, dus het is perfect als titel voor deze serie wandtapijten waarvan de interpretatiekeuze aan de kijker blijft.

Materialen: wol, katoen en gemengd garen, met de hand getuft op textielcanvas. Wandtapijt bevestigd op een houten frame.
Formaat: 50 x 50 cm, werk genummerd 25/2022 en gesigneerd door de kunstenaar op achterzijde op label Taftique.