Selecteer een pagina

Catawiki Renault – Sport Spider – 2004

23,500.00

Dit is een veiling van Catawiki, klik op de onderstaande knop om mee te bieden op Catawiki.nl.

Aanbieding bekijken

Artikelnummer: 66157471 Categorieën: , ,

Beschrijving

Dit is een veiling van Catawiki.nl, de website waar terecht kan voor unieke en bijzondere veilingen. Naast dagaanbiedingen, zijn veilingen ook een manier om wat voordeel te pakken. Houd jij van bijzondere objecten? Dan is het zeker de moeite waard om de veilingen van catawiki in de gaten te houden.

Einde veiling: 2023-02-01 22:10:00+00:00  Huidig bod: 23500

1493 Renault Sport Spider-voertuigen zijn oorspronkelijk ontworpen als Cup Spider voor autoraces.

Renault raadde aan om tijdens het rijden een helm te dragen als bescherming tegen insecten en steenslag.
Het originele ontwerp, met het futuristische koetswerk en de schaardeuren, heeft geen voorruit maar is zo gevormd dat binnenkomende luchtstromen langs de inzittenden worden geleid.
De motor is een dwars in het aluminium frame geplaatste middenmotor met een cilinderinhoud van 2,0 liter en 108 kW (147 pk).
Door de onafhankelijk geveerde wielen en de horizontale stutten wisten de ingenieurs een extreem laag zwaartepunt te realiseren.
Het gewicht werd aanzienlijk verminderd door een carrosserie van glasvezel te gebruiken, wat het rijden zeer aangenaam maakt vanwege de kracht en wendbaarheid van de Spider.
De aangeboden Renault Spider verliet de fabriek in juni 1997 en werd voor het eerst geregistreerd in 2004 na zeven jaar deel uit te hebben gemaakt van een verzameling.
Hij verkeert in goede schone en onderhouden staat. De huidige eigenaar is een Renault-dealer die hem als display heeft gebruikt.
Wat het totaalbeeld betreft is er een klein krasje zichtbaar op de voorspoiler en zijn de originele koplampen vervangen door leds. Uiteraard zijn de originele achterlichten inbegrepen.
Het ‘ Renault Sport’ -geluid is hoorbaar bij het starten van de motor en het geluid van autoraces is te horen.
Het is een groot genoegen om met deze Spider te rijden. De motor is krachtig en de versnellingsbak en remmen werken nauwkeurig.
Het is raadzaam om het voertuig te bekijken voordat u biedt. Gelieve contact op te nemen met Catawiki om een afspraak te maken.
Het voertuig bevindt zich in 04509 Delitzsch.

Chat openen
1
💬 Hoi, kan ik jou helpen zoeken?
Hallo 👋
Kan ik jou helpen met het vinden van een aanbieding? Vertel mij welke aanbieding jij zoekt en ik ga voor jou zoeken. Ik ga mijn best doen zo snel mogelijk te reageren. Hulp vragen na 22.00 uur worden sowieso de volgende dag beantwoord.