Selecteer een pagina

Catawiki Charlotte Perriand, Le Corbusier, Pierre Jeanneret – Cassina – Sofa – LC2

3,500.00

Dit is een veiling van Catawiki, klik op de onderstaande knop om mee te bieden op Catawiki.nl.

Aanbieding bekijken

Artikelnummer: 64059105 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Dit is een veiling van Catawiki.nl, de website waar terecht kan voor unieke en bijzondere veilingen. Naast dagaanbiedingen, zijn veilingen ook een manier om wat voordeel te pakken. Houd jij van bijzondere objecten? Dan is het zeker de moeite waard om de veilingen van catawiki in de gaten te houden.

Einde veiling: 2022-12-01 21:49:45+00:00  Huidig bod: 2800

LC2 brak met de conventies van het traditionele bankontwerp door het frame naar buiten te hebben in plaats van naar binnen, dit toont de gratie en moeite die in het maken van het frame is gestoken.
De scheiding tussen de kooi van de structuur en de kussens drukt de logica van het rationalisme volledig uit.
LC2 is een tijdloos model dat de geschiedenis van design heeft geschreven. Ontworpen in 1928, is het het archetype van de stoel in de nieuwe en moderne opvatting van meubels bedoeld als “huishoudelijke uitrusting”.

Het model dat in deze veiling wordt gepresenteerd in zijn meest klassieke versie, verchroomde stalen structuur en zwart lederen bekleding, dateert uit de Cassina-producties na 2000
De bank is praktisch ongebruikt geweest en verkeert in uitzonderlijke gebruikte staat met vrijwel geen gebruikssporen.
Er is het merk Cassina met serienummer gegraveerd in de metalen structuur van de bank.

Afmetingen bank in cm: L130 D70 H68

“Design Radicale” omvat transportverzekering voor Italië / Europa in de aangegeven verzendkosten.
Voor de “rest van de wereld” verzending zijn de kosten indicatief. Op het einde van de veiling maken we een offerte op basis van de bestemming.

Na bestudering van de posities van het menselijk lichaam, schetst Le Corbusier in grote lijnen de plannen voor de stoelen die universeel op deze posities kunnen reageren.
Als om te zeggen dat de esthetiek van de vormen moet voortkomen uit een concrete behoefte aan comfort, uit een functionele behoefte.
Het LC2-model zag het licht in 1928, dankzij de ontmoeting van Le Corbusier met Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand. Destijds heette het “Fauteuil Grand Confort, petit modèle”.
De volledige collectie ontworpen door de drie designarchitecten wordt voor het eerst sinds 1930 geproduceerd door de firma Thonet onder de naam “Le Corbusier, P. Jeanneret, Ch. Perriand”.
Een tweede editie werd in 1959 gelanceerd door een galeriehouder uit Zürich, Heidi Weber, met de initialen LC (wat staat voor “Le Corbusier”).
Op 23 oktober 1964 verwierf het Italiaanse bedrijf Cassina de rechten op een eerste groep modellen – LC1, LC2, LC3, LC4 – ontworpen in 1928 door Le Corbusier, Pierre Jeanneret, Charlotte Perriand.

Chat openen
1
💬 Hoi, kan ik jou helpen zoeken?
Hallo 👋
Kan ik jou helpen met het vinden van een aanbieding? Vertel mij welke aanbieding jij zoekt en ik ga voor jou zoeken. Ik ga mijn best doen zo snel mogelijk te reageren. Hulp vragen na 22.00 uur worden sowieso de volgende dag beantwoord.