Aanbieding!

Aanbieding Tripper.nl Entreeticket MergelRijk Valkenburg

12.50

Klik op de KNOP om naar de aanbieding op Tripper.nl te gaan.

Aanbieding bekijken

Artikelnummer: 4196b220b4ee Categorieën: , , ,

Beschrijving

Lekker een dagje weg, genieten van de sauna of een diner. Het kan allemaal met de aanbiedingen van Tripper.nl. Ben jij op zoek naar dagaanbiedingen in welke categorie dan ook, dan ben jij hier aan het goede adres.

In MergelRijk wandel je, zonder gids, door een sfeervol verlichte grot. Je ziet er veel prachtige miniaturen, mergel- en zandsculpturen. Met behulp van films o.a. van de zandtovenaar, fossiel– en mijnmuseum, interactieve tablets en een kinderspeurtocht, beleef je talloze interessante verhalen over mergel en grotten. Als één van de hoogtepunten mag je in het grottenatelier iets leuks maken van een blokje mergel. 

3D Grotschilderingen

Maak de leukste interactieve foto’s in de grotten van Valkenburg! Er spectaculaire 3D grotschilderingen te zien op de wanden, plafonds en vloeren in de grotten van Mergelrijk. Ga ermee op de foto en beleef het effect van de schilderingen! 

Thomas Didden groeve

De Thomas Didden groeve is een heel bijzonder gedeelte van MergelRijk. De ingang van dit deel van de groeve lag lange tijd verscholen achter een dikke laag mergel. In 2021 is deze groeve voor publiek toegankelijk gemaakt. In de Thomas Didden groeve heeft de tijd honderden jaren stil gestaan. Het is er nog net zo donker als toen de Blokbrekers de groeve 300 jaar geleden verlaten hebben. Spannend! Thomas Didden schreef hier in 1706 zijn naam op de muur. Als je MergelRijk bezoekt mag jij nu ook je naam in de groeve achterlaten, zoals Thomas Didden dat in 1706 ook deed. Zo vereeuwig je je naam in de grotten van Valkenburg. Hoe leuk is dat!

Magische kerstbeleving 
19 november t/m 8 januari

De leukste grot van Valkenburg staat dit jaar ook weer helemaal in het teken van Kerst, van 19 november 2022 t/m 8 januari 2023! Kerst in MergelRijk is een hoogtepunt tijdens een bezoek aan Kerststad Valkenburg, voor zowel jong als oud. Het is een magische kerstbeleving in de mooiste grot van Valkenburg. Dit mag je absoluut niet missen als je naar de Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg gaat.

Nieuw dit jaar zijn de Kerst 3D schilderingen om de leukste Kerstfoto’s mee te maken. In deze eeuwenoude mergelgrot word je ondergedompeld in een prachtige Kerstsfeer en geniet je van het Kerstverhaal in miniatuur, schitterende mergel- en zandsculpturen en een onroerende film van de Zandtovenaar. En je mag er je eigen Kerst souvenir van een blokje mergel maken.

Bereikbaarheid 

MergelRijk is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Je kunt tegenover MergelRijk parkeren op de parkeerplaats van de Steenkolenmijn tegen een dagtarief. Plan je reis via Google Maps

Kijk voor meer informatie op de website van MergelRijk.