Aanbieding!

Aanbieding Tripper.nl Entreeticket Fashion for Good Museum

6.00

Klik op de KNOP om naar de aanbieding op Tripper.nl te gaan.

Aanbieding bekijken

Artikelnummer: a09b761e17c4 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Lekker een dagje weg, genieten van de sauna of een diner. Het kan allemaal met de aanbiedingen van Tripper.nl. Ben jij op zoek naar dagaanbiedingen in welke categorie dan ook, dan ben jij hier aan het goede adres.

Het Fashion for Good Museum is een interactief modemuseum gericht op de toekomst van fashion. Het museum vertelt de verhalen achter de kleren die je draagt en hoe je met de juiste keuzes voor die kleren een positieve impact kan hebben op mensen en het milieu. Het Fashion for Good Museum gelooft dat de modeindustrie kan én moet veranderen, en helpt daarom om de juiste kennis hierover te verspreiden. Een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in mode, duurzaamheid of innovatie.

Er is ook een museumwinkel genaamd “Good Shop” te vinden in het gebouw, waar je innovatieve en betaalbare duurzame kleding kunt vinden die zorgvuldig zijn samengesteld.

Knowing Cotton Otherwise
(vanaf 7 oktober 2022)

Katoen is een van de meest bekende stoffen ter wereld en heeft een ongekende, wereldwijde geschiedenis van meer dan 400 jaar. Echter zijn veel verhalen achter katoen minder bekend. Deze onbekende, soms onverwachte perspectieven zijn verzameld en samengebracht in de nieuwe tentoonstelling “Knowing Cotton Otherwise” van het Fashion for Good Museum. 

Knowing Cotton Otherwise is opgezet vanuit het raakvlak tussen mode, kunst en sociale verandering. De tentoonstelling die ontwikkeld is door een collectief van curatoren bestaande uit: Musoke Nalwoga naast de beiden vaste Fashion for Good curatoren Alyxandra Westwood en Sophie van Duren in samenwerking met kunstenaar Sophie Douale die de artistic direction, tentoonstellingsinrichting en storytelling voor haar rekening nam. De tentoonstelling belicht de relatie tussen katoen en de mode-industrie, de rol van katoen in een steeds nauwer verweven web van mondiale culturen en de duurzame innovaties die circulaire transformatie binnen de katoen-industrie aandrijven. Vanuit collectiviteit en gemeenschap zijn lokale kunstenaars uitgenodigd om werk te presenteren dat aansluit bij en verbindt met verschillende thema’s die betrekking hebben op het verhaal van katoen, de impact op de planeet en de mensen, en een ervaring creëren die zowel de geest als de zintuigen stimuleert.

Bereikbaarheid

Het Fashion for Good Museum is gevestigd in het hart van Amsterdam. Het museum is gemakkelijk te voet te bereiken, maar ook met de fiets of het openbaar vervoer. Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden. 

Kijk voor meer informatie op de website van het Fashion for Good Museum.