Aanbieding!

Aanbieding Tripper.nl Entreeticket tentoonstelling Enzo Mari in Genk

8.00

Klik op de KNOP om naar de aanbieding op Tripper.nl te gaan.

Aanbieding bekijken

Artikelnummer: f397cd117476 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Lekker een dagje weg, genieten van de sauna of een diner. Het kan allemaal met de aanbiedingen van Tripper.nl. Ben jij op zoek naar dagaanbiedingen in welke categorie dan ook, dan ben jij hier aan het goede adres.

De tentoonstelling genaamd Enzo Mari curated by Hans Ulrich Obrist with Francesca Giacomelliis is gewijd aan het werk en de ideeën van de beroemde Italiaanse ontwerper, kunstenaar en theoreticus Enzo Mari (1932-2020). De tentoonstelling brengt nooit eerder vertoonde projecten, modellen, tekeningen, films en posters uit het Enzo Mari archief samen.

Enzo Mari

Na zijn studie aan de Academia di Brera in Milaan begon Enzo Mari zijn carrière. Hij experimenteerde met nieuwe materialen en had een bijzondere aandacht voor de functionele aspecten van meubels. In de jaren ’60 bracht hij zo een revolutie teweeg in de designwereld door objecten voor ‘gewone mensen’ te ontwerpen. Dit leidde tot creaties die niet enkel de tand des tijds konden doorstaan, maar ook los stonden van trends.

Het werk van Enzo Mari gaat verder dan design. Hij was ook kunstenaar, illustrator en theoreticus. Hij gaf les aan verschillende Italiaanse universiteiten en is auteur van 15 verklarende en politieke boeken. Zijn werken worden onder andere tentoongesteld in The Museum of Modern Art in New York, Palais du Louvre in Parijs en de Galleria d’Arte Moderna in Rome. Hij mocht maar liefst 15 keer de Compasso d’Oro in ontvangst nemen, de meest prestigieuze prijs voor industrieel design. Hij werd ook geëerd met ‘Ambrogino d’Oro, de hoogste onderscheiding gegeven door de stad Milaan.

Tentoonstelling

De tentoonstelling bestaat vooreerst uit een historisch gedeelte. Het werd opgebouwd als een chronologisch overzicht van zijn volledige oeuvre als ontwerper, kunstenaar, intellectueel en utopische theoreticus en criticus, zonder een onderscheid te maken tussen verschillende disciplines, media of soorten onderzoek. Het historische luik wordt aangevuld met een reeks bijdragen van hedendaagse, internationale kunstenaars en ontwerpers die werden uitgenodigd om Mari te eren met nieuwe installaties: het Belgische OpenStructures, Tacita Dean, Mimmo Jodice, Adrian Paci, Rirkrit Tiravanija, Nanda Vigo, Danh Vo en Virgil Abloh. Daarbovenop bevat de expo een reeks documenten en video-interviews uit het archief van curator Hans Ulrich Obrist, met als doel Mari’s kritische en radicale kijk op design te belichten.

Credit van de foto’s

– Nanda Vigo – Lo zoo di Enzo, 2020 – © Triennale Milano – foto Gianluca Di Ioia copy
– Installation view Nanda Vigo and Dan Vo- © Triennale Milano – foto Gianluca Di Ioia
– Installation View 17- © Triennale Milano – foto Gianluca Di Ioia
– La Mela

Bereikbaarheid

Je kunt kiezen uit 3 tijdssloten per dag:

  • 10:00 tot 13:00 uur
  • 13:00 tot 15:30 uur
  • 15:30 tot 17:00 uur

Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden.

Kijk voor meer informatie op de website van C-mine Gent.