Tips voor het shoppen van de voordeligste handbagage koffer

handbagage kofferGa je binnenkort op vakantie of gewoon een weekendje weg, dan is het wel handig om een handbagage koffer mee te nemen. Je zit er natuurlijk niet op te wachten om voor een paar dagen een enorme koffer mee te moeten slepen. Omdat niet iedereen beschikt over een handbagage koffer, hebben we een aantal tips voor je, voor het shoppen van een kwalitatief hoogwaardige koffer voor handbagage, voor de beste prijs. Dus ga je binnenkort op vakantie en ben je nog op zoek naar een geschikte koffer en wil je bovenal niet te veel betalen, let dan nu goed op!

Waarom zou je moeten kiezen voor een handbagage koffer?

Een veelgehoorde vraag is waarom je zou moeten kiezen voor een handbagage koffer. We kunnen immers een normale koffer meenemen, waar ook nog eens veel meer in kan. Dat klopt in de basis ook wel, maar praktisch is het niet op het moment dat je een weekend weggaat bijvoorbeeld. Niet alleen heb je al je belangrijke spullen altijd bij de hand, maar je bespaart ook tijd op luchthavens door het vermijden van inchecken en bagageafhandeling. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat je bagage zoek raakt tijdens het inchecken of een overstap. Met een handbagagekoffer ben je flexibeler en gaat het allemaal net even iets sneller. Kortom, reden genoeg dus om er één aan te schaffen.

Kies voor het juiste formaat

De grootte van je handbagagekoffer is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en behoefte . Het is belangrijk om te kijken naar de eisen van de luchtvaartmaatschappijen waarmee je reist, aangezien deze regels kunnen verschillen. Handig is dus om de regels voor KLM, of Vueling handbagage vooraf te checken, zodat je wel de juiste koffer koopt. Over het algemeen voldoen handbagage koffers met een capaciteit tussen de 30 en 40 liter aan de voorschriften van de meeste luchtvaartmaatschappijen. Blijf echter binnen de maximale afmetingen en gewichtslimieten om problemen op de luchthaven te voorkomen. De kosten kunnen namelijk flink oplopen wanneer je koffer te groot is. Zo wordt deze gezien als reguliere koffer en betaal je al snel enkele tientjes voor een enkele reis.

Vergelijk online

Het grootste voordeel tegenwoordig, is dat we werkelijk alles online kunnen kopen. Dat zorgt er dus ook voor dat je met gemak allerlei verschillende aanbieders kunt vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld exact dezelfde koffer vaak bij meerdere webshops kopen, maar er zit meestal wel verschil in prijs. Wel is het aan te raden om niet alleen te kijken naar de daadwerkelijke prijs van de koffer, maar ook naar zaken zoals de verzendkosten, levertijd en niet geheel onbelangrijk, de garantie. Nu heb je wel recht op een wettelijke garantie, maar claimen en krijgen is een heel verschil.

Ruime keuze

Naast dat je online gemakkelijk kunt zien waar je de koffer die je mooi vindt het goedkoopste kunt aanschaffen, is het aanbod ook veel groter en overzichtelijker. In een winkel staat vaak alles door elkaar en heb je niet de luxe van het toepassen van filters, die je online wel hebt. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met het filteren op prijs, vervolgens op formaat en daarna op kleur. Op deze manier houd je een selectie met koffers over, die precies voldoen aan jouw criteria, waardoor het maken van een uiteindelijke keuze makkelijker wordt.

Shop buiten de vakanties om

Webshops zijn natuurlijk niet gek. Zo zullen de prijzen van koffer in aanloop naar bijvoorbeeld de zomervakantie wat hoger liggen, dan tijdens andere momenten van het jaar. Zorg er daarom dus ook voor dat je ver van tevoren een koffer koopt, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Vaak zijn er door het jaar heen ook allerlei leuke acties, waardoor het zomaar kan zijn dat je bij aanschaf van een koffer er iets gratis bij krijgt.