Home » Artikelen » Hoe kun je besparen op de inrichting en vaste lasten van een huishouden?

Hoewel iedereen roept dat de economische crisis achter de rug is, hebben nog steeds heel veel huishoudens het moeilijk om de touwtjes aan elkaar te knopen. Telkens weer moet het met minder geld. Hoe bespaar je eigenlijk op de inrichting en vaste lasten van een huishouden?

Ga eens naar de Kringloopwinkel

Niet voor niets is het aantal kringloopwinkels de afgelopen jaren sterk gegroeid. Kijk daar dus eens als je een nieuwe tafel of stoel nodig hebt, of zoekt naar een bankstel. De aangeboden producten zijn vaak nog prima, de kosten erg laag. Maak er een sport van om leuke dingen voor zo weinig mogelijk geld aan te schaffen. Uiteraard koop je spullen voor je huis alleen in de aanbieding. Houd de folders en de folder app dus goed in de gaten. Beperk verder de accessoires, want elk beeldje kost weer geld. Het kan vaak best met wat minder. Wat je verder kunt doen is overbodige abonnementen de deur uit. Verder is het verstandig om slim te reizen en als je een auto hebt, tank dan daar waar de brandstof het goedkoopst is. Verder is het goed om je verzekeringen eens te checken. Wellicht betaal je wel veel te veel.

Elk jaar opnieuw de energie vergelijken

Wat je zeker moet doen is je energie vergelijken. Vergelijk jouw energieleverancier eens met de online energievergelijker en kijk of je niet veel te veel betaalt. Want dat is uiteraard niet de bedoeling. En zo kun je elk jaar opnieuw je energie vergelijken van verschillende energieleveranciers. Als je wilt overstappen, dan wordt dit allemaal voor je geregeld. Behalve voor je eigen portemonnee, is zuiniger omgaan met energie ook niet goed voor het milieu.

Meeste winst is te boeken bij de boodschappen

Waar de gemiddelde gezinnen het meest op kunnen bezuinigen zijn echter de boodschappen die ze doen. Als gezinnen alleen al eens leerden om eens per week grote boodschappen te doen, dan zou ze dat aanzienlijk schelen. Nu gaan ze naar de winkel voor een product om vervolgens met een kar vol boodschappen – en veel onnodige dingen- thuis te komen. De zogenaamde kleine boodschap wordt ook nog eens bij de duurdere supermarkt gedaan. En dat is iets als je op de kleintjes wilt letten niet echt verstandig. Je boodschappen doe je bij de prijsstunter en liefst koop je zoveel mogelijk in een keer.