Besparen op de aanschaf van klusartikelen, 5 tips

tips om te klussenBen jij een echte klusser? Dan kan je niet zonder goed gereedschap. Heb je daar echter het geld niet voor? Dan is het belangrijk om te weten hoe je kunt besparen op de aanschaf van klusartikelen. In dit artikel hopen we je een aantal tips te geven waarmee jij makkelijk veel geld kan besparen op klusartikelen, gereedschap en apparatuur voor in de tuin en rondom het huis. Zo kun je voor weinig geld genieten van je hobby als echte klusjesman!

Tip #1: Maak een lijst

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben wat je nodig hebt. Als je de lijst voor je hebt liggen, kun je voor elk stuk gereedschap kijken of je die echt nodig hebt en of je hem na een droomklus ook nog ergens voor kunt gebruiken. De stukken gereedschap die je maar eenmaal nodig hebt, kun je bijvoorbeeld ook eenmalig huren, wat je flink wat kosten qua aanschaf en onderhoud kan schelen.

Tip #2: Goedkoop is niet altijd beter

Het bekende gezegde “goedkoop is duurkoop” geldt eigenlijk nog steeds. Je kunt niet verwachten dat een heggenschaar van maar een paar tientjes het uiteindelijk lang vol gaat houden. Je moet wel heel veel geluk hebben, wil je dat je altijd goedkoper uit bent met gereedschap met een goedkope winkelprijs. Vaak krijg je met professionele en bekende merken langer garantie en ben je meer gegarandeerd van een goede levensduur.

Tip #3: Volg online aanbiedingen

Vaak kun je op internet gereedschap en spullen goedkoper vinden. Ben je op zoek naar een trap, dan kan je zoeken op ‘ladder aanbieding’ en vergelijken op meerdere sites. Overigens kun je goede steigers en ladders makkelijk bestellen en langs laten brengen. Meestal ben je met ladders en steigers bestellen via internet goedkoper uit en minder tijd om naar de winkel te rijden. Dit is het moment dat je zowel de aanschafprijs als de kosten van het onderhoud kan berekenen. Neem een kladblok en bereken welke merken het best scoren.

Tip #4: Vraag advies van vrienden

Als jij een echte klusser bent, dan zul je vast wel wat goede vrienden hebben die ook van klussen houden. Meestal hebben ze wel verstand van de beste merken en hebben ze bepaalde soorten gereedschap al eerder gebruikt. Deze ervaring is belangrijk om naar te vragen, zodat je een beeld krijgt van welk gereedschap in de loop van de tijd duurzamer en goedkoper is in de gezamenlijke uitgaven qua aanschaf en onderhoud. Ook kun je natuurlijk in verschillende winkels informeren naar het gereedschap dat ze verkopen. Wellicht moet jij je berekeningen aanpassen op basis van wat je vrienden je vertellen.

Tip #5: Zoek altijd naar korting

Dit is misschien wel de tip waarmee je het meeste kunt besparen. Er zijn elk jaar op bepaalde tijden wel kortingen te vinden. Meestal kun je in of net voor het begin van de decembermaand met flinke kortingen producten bestellen. Ook aan het einde van een klusseizoen zijn er producten in de aanbieding of kijk bij winkels waar veel gereedschap in de uitverkoop is. Hou je favoriete winkels dus steevast in de gaten en prik je verlanglijst op de koelkast.

Chat openen
1
💬 Hoi, kan ik jou helpen zoeken?
Hallo 👋
Kan ik jou helpen met het vinden van een aanbieding? Vertel mij welke aanbieding jij zoekt en ik ga voor jou zoeken. Ik ga mijn best doen zo snel mogelijk te reageren. Hulp vragen na 22.00 uur worden sowieso de volgende dag beantwoord.